Nieuws

Jonge klimaatagenda

18 november 2017
in Nieuws
De Jonge Klimaatagenda is aangeboden aan Minister Wiebes op de internationale klimaattop (COP23) in Bonn. De Jonge Klimaatagenda is een initiatief van de Jonge Klimaatbeweging. In totaal hebben meer dan 60 partijen meegeschreven aan deze… meer . . . .

Parels zonder ketting

14 november 2017
in Nieuws
Hoe circulair is het onderwijs in Fryslân en Noord-Nederland? In het programma DuurzaamDoor Fryslân is het project ‘Inspireren voor circulair leven’ uitgevoerd. Hoe kunnen onderwijs en het bedrijfsleven samenwerken rond leren voor een circulair… meer . . . .

De Wilde Stad filmwedstrijd

08 november 2017
in Nieuws
Maak met je klas een film over de dieren en planten op jouw schoolplein. Wie weet wint jouw klas dan De Wilde Stad film award? De film De Wilde Stad gaat op 5 februari 2018 in premiere en is vanaf 8 februari in de bioscopen door heel Nederland te… meer . . . .

Nationale Lichtmeting

27 oktober 2017
in Nieuws
Met het begin van de wintertijd gaat dit weekend de GLOBE Nationale Lichtmeting van start. Middelbare scholieren brengen deze winter met een zelfgebouwde spectroscoop in heel Nederland in kaart hoe duurzaam wij onze huizen verlichten. De… meer . . . .

Voorleesactie groot succes

13 oktober 2017
in Nieuws
Op duizenden basisscholen door heel Nederland werd op de Dag van de Duurzaamheid 2017 voorgelezen uit het nieuwe boek “De wereld van Voedsel”. Dit boek is geschreven door talentvolle Pabo-studenten en geïllustreerd met tekeningen van kinderen. Ook… meer . . . .

Trouw Duurzame 100

10 oktober 2017
in Nieuws
De uitslag is bekend. Volkert Engelsman, die een import- en distributiebedrijf heeft in biologische groente en fruit, voert de lijst van 2017 aan. De ‘groenteboer uit Waddinxveen’, zoals hij zichzelf noemt, wist afgelopen jaar doorrekeningen te… meer . . . .

Wereldvoedseldag

09 oktober 2017
in Nieuws
Het is weer bijna tijd voor World Food Day!. Dit jaarlijkse (grotendeels) gratis evenement strijkt op 14 oktober neer in de Mauritskazerne in Ede. Ontdek het verhaal achter je eten in tientallen excursies, workshops, talkshows, films en een… meer . . . .

Op 10-10 bruist het van de activiteiten!

04 oktober 2017
in Nieuws
De Dag van de Duurzaamheid vindt plaats op dinsdag 10 oktober 2017. Door heel Nederland vinden, voor het negende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.… meer . . . .
Op zoek naar de duurzame docent

Project Duurzame Docent

01 september 2017
in Nieuws
Zet je duurzame collega in het zonnetje. Of geef je duurzame project op. Steeds meer scholen en onderwijsinstellingen geven het voorbeeld en werken samen aan het neerzetten van een nieuwe standaard: duurzaam kunnen dromen, denken en doen hoort… meer . . . .
guiseppe

Duurzame leerontwikkeling van peuter tot postdoc

04 augustus 2017
in Nieuws
In februari van dit jaar is de Coöperatie Leren voor Morgen opgericht. Dit is een nieuwe samenwerkingsvorm. De betrokken partners zetten in op een volledige integratie. van duurzame ontwikkeling in het leren. Binnen en buiten het onderwijssysteem en… meer . . . .
Foto Samen Sterk voor Duurzaam Onderwijs.jpg

Vier netwerken voor duurzaam beroepsonderwijs slaan de handen ineen

26 juni 2017
in Nieuws
Samenwerken voor toekomstbestendig beroepsonderwijs Om het beroepsonderwijs in Nederland verder te verduurzamen, verenigen Duurzaam MBO, Het Groene Brein Roots, Katapult en de coöperatie Leren voor Morgen zich in een gezamenlijk netwerk. Dit maakten… meer . . . .